Free Websites at Nation2.com

Uleiul de chimen negru – elixirul vietii

Uleiul de chimen negru – elixirul vietii

Uleiul de chimen negru, cunoscut sub denumirea de Nigella Sativa a fost utilizat cu succes pentru a tine oamenii foarte sanatosi timp de mai bine de 3300 de ani de cand s-a raportat descoperirea acestuia in mormantul faraonului Tutankamon.

Ulei de chimen negru

Exista dovezi ale folosirii acestui produs de-alungul istoriei in Orientul Mijlociu, bazinul marii Mediterane si India, pentru tratamentul durerilor minore de cap si iritatii ale pielii. In istorie, si in special In Orientul Mijlociu, a fost considerat una dintre cele mai bune si mai puternice plante medicinale cunoscute, din punct de vedere a actiunii antiinflamatorii.  Astfel, regina Cleopatra il folosea ca tratament pentru frumusete, regina Nefertiti folosea acest produs pentru par si unghii, Hipocrate il folosea pentru a trata tulburarile digestive si metabolice. De asemenea, aceasta substanta era folosita de medicii chinezi in medicina lor traditionala iar in zilele noastre, s-au efectuat studii prin care s-a demonstrat ca este extrem de benefic asupra sanatatii.

O multime de studii confirma eficienta uleiului de chimen negru

Din anul 1964 incoace, au fost publicate in jur de 500 de studii care se leaga de uleiul de chimen, care au confirmat ceea ce culturile din Orientul Mijlociu si Africa de Nord stiau cu mii de ani in urma. Acest produs a devenit cel mai folosit de catre de milioane de oameni, la nivel international.

In primul rand, este o sursa naturala de substante benefice pentru organismul uman. Studiile pe animale si oameni au demonstrat urmatoarele lucruril legate de acest ulei de chimen negru. In primul rand, inhiba cresterea tumorilor cu peste cincizeci de procente, apoi mareste cresterea celulelor sanatoase osoase cu peste 250% si ajuta la productia de interferon natural. Mai mult decat atat, s-a demonstrat ca are proprietati puternice antibacteriale si antiinflamatorii si ajuta la protejarea corpului impotriva daunelor provocate de chimioterapie si radiatii. Nu in ultimul rand, aceasta substanta dezactiveaza sau omoara anumite tipuri de celule canceroase. Despre aceasta cititi mai multe pe acest site: www.Cosmetice-BIO.Net

Semintele negre contin peste 100 de compusi chimici si unele ingrediente sunt inca in curs de descoperire si identificare. Ingredientul activ principal il reprezinta nigelonul cristalin. De asemenea mai contine beta sitosterol, acid mistic, acid palmitic, acid stearic, acid palmitoleic, acid oleic, proteine si vitaminele B1, B2 si B3. De asemenea, mai contine calciu, acid folic, fier, cupru, zinc si fosfor.

Continutul ridicat de fitosteroli care se regaseste la acest ulei de chimen negru este necesar pentru productia de hormoni de catre corpul uman si ajuta la prevenirea deranjamentelor endocrine, deficiente imune si boli cardiovasculare.  De fiecare data cand luati acest produs, stimulati sistemul dumneavoastra imunitar sa lupte pentru dumneavoastra si sa isi mareasca numarul de celule care ataca dusmanii. Acest lucru se refera la abilitatea de a imbunatati sistemul imunitar si ajuta la tratamentul impotriva celor mai imposibili invadatori cum sunt HIV, cu nare succes.